English (United Kingdom)Croatian(HR)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - ItalyPolish (Poland)Čeština (Česká republika)

Villa Arija, Povlja
PDF Ispis E-mail

Povlja su lijepo malo mjesto na sjeverozapadnoj strani Brača, najvišeg otoka Jadrana i najbližeg Splitu, a smještena su u najvećoj uvali dubokog povaljskog zaljeva. Riječ je o mirnom dalmatinskom mjestu, Mediterana kakvog je nekad bio, koje je idealno za obiteljski odmor obitelji s djecom i kućnim ljubimcima koje uz spomenutu tišinu nudi i nekoliko dobrih restorana-konoba, te dva dobro opskrbljena dućana. U mjestu postoji ronilački klub, te nogometno i vaterpolo 'igralište', kao i za odbojku na pijesku, a nešto dalje u Selcima i teniski tereni, te disko-klub, dok u 30 km udaljenom Bolu i mnogo više raznih sadržaja , pogotovo za jedrenje na dasci i zmajem.

Apartmani Villa Arija su smješteni u mirnoj periferiji Povlja, a svega 40 metara od mora, lijepe kamenite i šljunčane plaže, a svega 200-ak metara od zaljeva Tičja luka sa šljunčanom plažom idealnom za djecu. Još nekoliko prekrasnih plaža je smješteno prema 500 metara udaljenom centru mjesta zbog čega je naš smještaj idealan za obitelji željnih pravog anti stresnog odmora i izležavanju na osamljenim plažama.

 

 

brac-map

 

Povlja se nalazi samo 8 km na istoku iz trajektne luke Sumartin i 42 km na zapadu od glavnog grada i luke otoka Brača, Supetar. Naše mjesto, Povlja  zajedno s uvalom Lukama na zapadu bili su glavna sidrišta za rimske brodove. Ostaci amfora potvrđuju takvu hipotezu. Tijekom prošlosti stanovnici Povlja bavili su se vinogradarstvom, maslinarstvom i ribarstvom do danas kada je uz sve naprednije maslinarstvo, turizam postao možda i najvažniji.
Ostaci najveće kršćanske bazilike na otoku Braču su iz 5. ili najkasnije prvog dijela 6. stoljeća, privlači interes brojnih turista, u blizini su župne crkve u Povlja. Do danas su dobro očuvani atrij, portal, krstionica te kasnoantički baptisterij s ostacima freska.
Povlja sa svojim brojnim susjednim uvale (Travna, Smokvica, Tičja luka, Tatinja) s različitim vrstama plaža je samo manji dio Brača, najvećeg dalmatinskog i trećeg po veličini otoka na Jadranskom moru.
Najviši vrh otoka Brača, Vidova Gora (Vida gori) (778 m), ujedno je i najviši vrh svih hrvatskih otoka od kojih imate savršen pogled na južnoj strani otoka , simbol Brača, Zlatni rat i Bol, jednu od najljepših i najpoznatijih plaža na cijelom Jadranu.
Brač je savršeno povezan s kopnom trajektnim linijama iz Splita do Supetra, te od Makarske do Sumartina. Tijekom ljetne sezone, trajekti na liniji Split - Supetar vožnje tijekom dana skoro svaki sat, a vožnja ne traje dulje od 50 minuta, dok trajektna linija između Makarske i Sumartina nešto rjeđa, ali također preporučuje za goste koji namjeravaju provesti odmor na istočnoj strani otoka Brača i Povlja također planira da vidi Međugorje ili Dubrovnik. Tu je i manja zračna luka na Braču,a nalazi se 14 km od Bola i 30 km od Povlja i otvoriti samo tijekom ljetne sezone.
Brački kamenolomi su simbol otoka,  kamen od tamo vadi od vremena rimske vladavine pa sve do danas. Kamen na Braču je poznat po svojoj kvaliteti i bjelini, te je bio korišten za izgradnju nekih od najvažnijih građevina, uključujući i katedralu u Šibeniku, te čak za Bijelu kuću u Washingtonu.
Unutrašnjost otoka Brača još uvijek je najpoznatija po stočarstvu i proizvodnji različitih proizvoda od ovčjeg mesa i mlijeka. Najpoznatiji brački specijalitet uz pečenu janjetinu je Vitalac koji se radi od ovčjih crijeva pripremljenih na žru. Među vinima koje se proizvode na otoku, bolski plavac ima posebno mjesto.

Welcome to official web site of the apartments "Villa Arija" in Povlja, island Brac.

Povlja is a beautiful little place on the north-east side of the island of Brac in Middle Dalmatia located in largest cove of massive Povlja’s bay. It is really silent peaceful location, ideal for family vacation also offering domestic gastro offer (a few markets, restaurants and taverns). In our place and in close area You can also find many entertainments like water sports, tennis and at night open clubs with Dalmatian and other music.

Apartments are "Villa Arija" are also located in quietly quarter only 40 meters from sea, nice stone beach and but there are also other ones (small sized-stone) beach equally safe for children in Tičja luka bay and a few amazing ones towards 500 meter far Povlja. Thereby our place and accommodation is perfect for families with children and house pets.

 


Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates vps hosting Valid XHTML and CSS.